terugbetaling eerstelijnspsychologische (ELP) sessies in het Netwerk GG ADS

26/03/2019 - 11:05

terugbetaling eerstelijnspsychologische (ELP) sessies in het Netwerk GG ADS

Vanaf 1 april 2019 kan er beroep gedaan worden op de terugbetaling voor eerstelijnspsychologische sessies op doorverwijzing van de huisarts/psychiater.

De nieuwe rol van klinisch psycholoog / orthopedagoog maakt deel uit van deze hervorming binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) voor volwassenen. Dit betreft een eerste stap die het hulp- en zorgsysteem zal uitwerken voor een specifieke groep van patiënten met psychische problemen zoals angst, depressie en alcoholproblemen. Het betreft een preventief aanbod in de GGZ, in aanvulling op het bestaande en om de link hiervan te verzekeren, enerzijds met de eerstelijn (huisartsen, ...) en anderzijds met de netwerken die gespecialiseerd zijn in de geestelijke gezondheidszorg.

Opgelet: momenteel is dit proefproject nog in opstartfase, hierdoor kan het zijn dat eerstelijnspsychologische/orthopedagogische zorg op dit moment een gedeelte van de regio bedekt. Voor alle informatie met betrekking tot de terugbetaling van de eerstelijnspsychologische sessies zie https://www.ggzads.be/eerstelijnspsychologische-elp-sessies-het-netwerk-gg-ads