#STOELENTEKORT: Actiedag 20 oktober 2022

13/10/2022 - 13:00

STOELENTEKORT vestigt de aandacht op de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Daarom deze oproep aan alle zorgverstrekkers in de ggz: zet op 20 oktober 2022, tijdens de Week van de Patiënt, een stoel op straat voor elke persoon die wacht op zorg. Zo tonen we samen de lange wachtrij in onze sector en roepen we allemaal op tot actie. Samen engageren we ons voor een toegankelijke ggz!

#STOELENTEKORT: Actiedag 20 oktober 2022

Actie waarvoor?

De Staten-Generaal vraagt alle betrokken partijen – voorzieningen, organisaties én overheid – om verantwoordelijkheid op te nemen en de krachten te bundelen, zodat:

  • samenwerking met de overheid en tussen alle geledingen van de geestelijke gezondheidssector geen ijdel woord blijft;
  • de patiënt eindelijk centraal staat en geestelijke gezondheidszorg voor iedereen in Vlaanderen makkelijk toegankelijk wordt, wat een fundamenteel recht is.
  • er voldoende zorgcapaciteit is in alle zorginstellingen (die werken rond preventie, vroegdetectie, gespecialiseerde (langdurige) ambulante/residentiële zorg);

Onderbouwde actie

De actie wil op 20 oktober de wachtlijsten in de ggz aanklagen door ze zichtbaar te maken met één beeld, op één moment, in heel Vlaanderen. Daarom deze oproep aan alle zorgverstrekkers uit de ggz. Zet op 20 oktober 2022, tijdens de Week van de Patiënt, één stoel op straat voor elke persoon die wacht op zorg. Zo tonen we allemaal samen de lange wachtrij in onze sector en roepen we samen op tot actie.

Hoe werk je mee?

  • Neem deel aan de actiedag op 20 oktober 2022: zet een stoel voor je voordeur voor elke persoon die op zorg wacht!
  • Maak gebruik van het campagnemateriaal

Laat zo snel mogelijk weten of jouw organisatie (grote of kleine zorgvoorziening, individuele of groepspraktijk, …) bereid is om deel te nemen: info@statengeneraalggz.be

Registreer het aantal wachtenden in jouw organisatie: bezorg ons het aantal wachtende mensen op jouw lijst via info@statengeneraalggz.be. We tellen ze bij de teller op de campagnewebsite.

Like en deel #STOELENTEKORT via jouw eigen communicatiekanalen. Download de PDF versie van de oproep.

Wat doet #STOELENTEKORT?

  • Bekendmaking van de actie
  • Campagnewebsite met de nodige duiding en achtergrondinformatie bij de actie #STOELENTEKORT
  • Bundeling wachtcijfers uit heel Vlaanderen in één teller op de campagnewebsite
  • Ondersteunende communicatiecampagne en contacten met de media

VRAGEN?

Check de Q&A pagina!
Vind je daar niet het antwoord op je vraag, stuur dan gerust een mailtje naar info@statengeneraalggz.be