10 daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zetten we samen in op het verhogen van onze veerkracht. Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig. Eén op de drie Vlamingen kampt met psychische problemen. En dat aantal neemt alleen maar toe.

#samenveerkrachtig

01/10/2020 - 09:22

Herstelbos
Zie je tussen de bomen het bos niet meer … of is het omgekeerd?
Spurt je van boom tot boom en vergeet je dat er een bos is … en een weg in dat bos?
Of zie je een groot en ondoordringbaar woud waar je geen toegang tot bespeurd?
Waag een stapje in een bos van verhalen en weetjes, getooid in herfsttinten, om even in te verdwalen en stil te staan bij psychische moeilijkheden en het herstel na zo’n periode.
Hoe vind je dan je pad terug?

Aandacht voor herstel!
Herstel is, in de geestelijke gezondheidszorg, een uniek en persoonlijk proces waarbij men, na ervaringen van psychische ontwrichting, een eigen balans terugvindt. Herstel is een actieve acceptatie van kwetsbaarheden, problemen en beperkingen maar omvat bovenal bewustwording van eigen krachten en talenten, waarbij gaandeweg een persoonlijk, hoopvol perspectief en verbondenheid met anderen wordt ontwikkeld.
Herstellen doen mensen zelf maar niet alleen.

Nieuwsgierig?
Een multidimensionele opstelling van het Netwerk GG ADS (Advies&Coaching ADS) in het kader van de 10-daagse rond Geestelijke Gezondheidszorg.
Je kan deze opstelling terug vinden op volgende locaties: Bibliotheek Ninove, Sociaal Huis Sint Niklaas, Bibliotheek Beveren, WGC Daenshuis, De Kroon Dendermonde en het Stadhuis Lokeren.

Neem ook gerust een kijkje op de facebook pagina van het Netwerk GG ADS in de loop van de 10 daagse van de Geestelijke Gezondheid!

Voor alle activiteiten georganiseerd in het kader van #samenveerkrachtig neem een kijkje op: https://www.samenveerkrachtig.be/doe-mee/activiteiten

#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig
#samenveerkrachtig