OPROEP: Doe in oktober 2018 mee aan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en geef het Waasland een mentale opkikker!

19/06/2018 - 16:14

samen veerkrachtig

Krijgt het Waasland opnieuw een mentale opkikker op 10 oktober?

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je tijdens de 10-daagse uit om een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht en mensen bewust maakt van het belang van geestelijke gezondheid.

Inspiratie nodig?

In de inspiratiegids vind je tips over hoe je jouw actie ‘Samen Veerkrachtig’ zichtbaar kan maken. Daarnaast worden er acties voorgesteld per doelgroep: volwassenen, jongeren, ouderen, kansengroepen en werknemers. Enkele voorbeelden: affiches, postkaarten, workshop Fit in je hoofd, Soep met babbeltjes, Toneelvoorstelling ‘Geluk op grootmoederswijze’, Gevoelsbuttons ‘Hoe voel jij je vandaag?, Levende bibliotheek, filmvoorstelling, materialenkoffer, de Goed-Gevoel-Stoel, Zilverwijzer … Acties die bijdragen aan het doorbreken van het taboe rond geestelijke gezondheid herken je aan het lampje. Heb je interesse in boeken en films rond geestelijke gezondheid? Je kan bij ons terecht voor een uitgebreide lijst.

Hoe doe je mee?

1/ Snuister in de inspiratiegids en zoek naar een aanbod dat bij jou past. Dat hoeft niet altijd groots te zijn: kijk wat haalbaar is en maak gebruik van de (gratis) promotiematerialen. Je vindt de inspiratiegids ook als bijlage.

2/ Registreer jouw actie en/of bestel materialen via het online deelnameformulier.

3/ Maak je actie bekend.

· Vraag het communicatiedraaiboek op voor een overzicht van artikels en sociale mediaberichten via eva.van.maele@logowaasland.be

· Registreer je actie op www.samenveerkrachtig.be.

· Laat jouw activiteit opnemen in de programmabrochure die i.s.m. de stad Sint-Niklaas wordt gemaakt en die een overzicht bevat van alle activiteiten i.k.v. de 10-daagse. Vul hiervoor het online deelnameformulier in en kruis aan dat jouw actie mag opgenomen worden.

Hopelijk helpt ook jouw organisatie mee om zo veel mogelijk mensen te laten stil staan bij het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht!

Heb je nog vragen? Ben je op zoek naar ondersteuning? Neem contact op met Eva Van Maele, Stafmedewerker LOGO_WAASLAND_rgb.jpg

Postadres: Ankerstraat 91, 9100 Sint-Niklaas

Bezoekadres: Lamstraat 2A , 9100 Sint-Niklaas

03 766 87 78 | www.logowaasland.be

www.facebook.com/LogoWaasland