Dienstverlening in de KIJKER: de Autisme CHAT

10/05/2021 - 17:11

Dienstverlening in de KIJKER: de Autisme CHAT

De Liga Autisme Vlaanderen ontwikkelde eind januari 2019 de Autisme Chat als gloednieuw aanbod voor personen met autisme en hun directe omgeving.

Dit is een gratis en anonieme chat waar men terecht kan met vragen rondom autisme.

De chat wordt bemand door professionele medewerkers van de vier Vlaamse thuisbegeleidingsdiensten autisme (Het Raster vzw, Limburgse Stichting Autisme, Tanderuis vzw en vzw Victor).

In 2020 werden 2306 chatgesprekken gevoerd met 1675 unieke oproepers. Toch wordt er opgemerkt dat nog heel wat mensen niet op de hoogte zijn van het bestaan van de Autisme Chat.
Daarom wordt dit laagdrempelig autismespecifiek ondersteuningsaanbod hier in de kijker gezet.
Via de Autisme Chat wordt niet alleen naar mensen geluisterd en met hen naar antwoorden gezocht; men kan mensen met autisme ook op weg zetten in het Vlaamse ondersteuningslandschap (bv. op vlak van hulpverlening, informatie, rechten, administratie).

De Autisme Chat is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) autisme en hun directe netwerk (ouders, grootouders, broers en zussen, partner, zoon of dochter).

Merk op dat de chat niet bedoeld is voor professionelen.

In bijlage vindt u de digitale flyer.

De Autisme Chat is bereikbaar via www.ligaautismevlaanderen.be/autismechat op maandag, dinsdag en donderdag van 18u tot 22u en woensdag van 14u tot 22u.

BijlageGrootte
PDF-pictogram flyer_autisme_chat_a5_versie_2021.pdf215.85 KB