Zorg voor de zorgenden!

Vanuit Advies & Coaching ADS willen wij ons steentje bijdragen in de ondersteuning voor de zorgenden.

Aanbod ondersteuning zorgverleners

31/03/2020 - 14:18

Aanbod ondersteuning zorgverleners

Binnen deze vreemde corona tijden, merken we op dat er, naast de maatregelen, ook heel wat mooie initiatieven ontstaan rond het psychisch welzijn van de bevolking.
Ook binnen de ziekenhuizen en alle partners van het Netwerk GG ADS merken we hierrond acties en bewustmaking.
Zeker ook naar de zorgverleners, die momenteel geconfronteerd worden met een trage crisis.
Deze crisis kan gevoelens van zinvolheid en waardering met zich meebrengen maar misschien ook wel gevoelens van machteloosheid, verwarring, schuld of frustraties oproepen.

Naast de mogelijke interne kanalen, kunnen ook wij een vertrouwelijk luisterend oor bieden ter ondersteuning in deze moeilijke periode.
Het zijn immers uitzonderlijke tijden, vooral voor mensen in de zorg, die nu met bijzonder moeilijke omstandigheden te maken krijgen.

Het betreft een eerste opvang. Indien verdere ondersteuning nodig is, zal worden doorverwezen naar de geschikte dienst. Dit aanbod is geldig voor alle zorg- en dienstverleners binnen het netwerk GGZ ADS.


Concreet: alle zorgverleners kunnen ons ons op volgende manieren bereiken:

Via de telefonische permanentie 0499/90 49 44 - gegarandeerd tussen 9 u en 12 u

Via mail op advies.coaching@ggzads.be

Hoe gaat het verder?

Vermeld telefonisch of in de mail het volgende:

Voornaam (en eventueel achternaam - organisatie). Wij respecteren jouw privacy en verspreiden deze gegevens niet verder.

Telefoon en mailadres

Wanneer je best bereikbaar bent

Wij nemen contact met je op en spreken een moment af om te praten. Dit kan via telefoon of videochat, waar jij je comfortabel bij voelt.

Bij videochat werken wij met het beveiligde whereby. Wij sturen je dan een link door waarmee je je kan aanmelden voor de chat op het afgesproken tijdstip.

Naast dit aanbod kunnen zorg- en dienstverleners nog steeds terecht bij ons voor oriëntatie, wij hebben een up-to-date overzicht van het actuele GGZ-aanbod in de regio. Door alle maatregelen is het niet zo evident om de geschikte hulp te bereiken.
Ook nu blijven we ook graag meedenken over mogelijke alternatieve vormen van hulp voor jullie specifieke casussen.